Chiftelute marinate

de lacrimioara in Mancaruri cu carne, 27 Dec 2010 | 7942 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 400 garme carne tocata jumatate vita si jumatate porc,
  • o ceapa,
  • 2 catei usturoi,
  • un ou,
  • 2 linguri faina,
  • 2 felii paine mai uscata,
  • sare,
  • piper,
  • marar,
  • patrunjel,
  • ulei pt prajit.
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa mai mare,
  • un ardei gras,
  • 3 catei usturoi,
  • 3 linguri bulion,
  • o lingura  faina,
  • marar,
  • sare,
  • 1 foaie dafin,
  • piper.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Incepem cu chiftelele,amestecam carnea cu un ou,painea imuiata in apa  si stoarsa, usturoiul presat, faina, ceapa taiata cat mai marunt, sare, piper, marar si faina. Amestecam bine si formam chiftelutele cu mana uda, apoi le punem la prajit in ulei incins.

Facem sosul: taiem ceapa marunt si o punem la prajit. Lasam putin dupa care adaugam ardeiul gras taiat marunt si usturoiul. Lasam la prajit pana se imoaie toate. Dupa ce s-a imuiat adaugam 2  cani cu apa  si foaia de dafin si lasam la fiert cu capac 15 20 minute. Dupa ce au fiert amestecam faina cu bulionul si  punem peste legume, adaugam chiftelutele si mai lasam 5 minute sa fiarba,si gata.

Se serveste alaturi de un piure de carofi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne tocata