Chiftelute la cuptor marinate

de deyutzky in Porc, 11 Mai 2014 | 3823 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chiftelute (aprox 30 bucati):
  • 600 g carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • 2 felii de paine inmuiate in apa
  • marar
  • sare
  • piper
  • Sos:
  • 2 cepe rosii
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura unt
  • 1 cana suc de rosii
  • 1/2 cana de apa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute la cuptor marinate:

Amestecam carnea tocata cu ceapa si usturoiul date prin razatoarea mica, cu feliile de paine inmuiate in apa si scurse bine, mararul, sarea, piperul si ouale.

Cu mana umeda formam bilute din compozitia obtinuta.

Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt si punem chiftelutele. 

Dam tava la cuptor la foc mic-mediu pana cand se rumenesc. Eu le-am lasat aprox 40-45 minute.

Cand sunt gata le adaugam in sos: intr-o tigaie topim untul si adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt si le lasam putin la calit. Adaugam sucul de rosii, apa, sare si piper dupa gust, amestecam si lasam cateva minute la foc mic.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute la cuptor marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]