Chiftelute la cuptor

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2012 | 19539 vizualizari

 

Chiftelutele la cuptor le consider mult mai bune si mai sanatoase decat cele prajite in ulei. Plus ca nu mai miroase toata casa a prajeala si nici nu stai langa aragaz pana se fac.
Deci numai avantaje :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata
  • 2 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • o ceapa mica
  • 4-5 catei usturoi 
  • patrunjel verde
  • o lingura pesmet
  • 1 ou
  • sare 
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute la cuptor:

Cartofii curatati si spalati ii dam prin razatoarea mica si ii stoarcem bine. Morcovii la fel ii dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem toate peste carnea tocata, adaugam oul batut, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul tocat si le amestecam toate bine.

Formam apoi cu mana uda bilute de 3-4-5 cm si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 min.

Nu trebuie intoarse de pe o parte pe alta.

TIPS-URI

1

Le servim calde cu un sos dulce pe care il pregatim din: 500 ml suc de rosii, o lingura faina, 3 linguri ulei, un pic de sare, 3 lingurite zahar si mult busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele fara carne la cuptor, cu sos de praz