Chiftelute din carne

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 21 Apr 2010 | 5491 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 1 kg carne(fleica de porc si vita)
  • - 2-3 buc ceapa
  • - 5 - 6 catei usturoi
  • - 3 oua
  • - 1 legatura marar
  • - 1 legatura patrunjel
  • - 150 g faina
  • - 1 chifla sau 3 felii de paine
  • - apa minerala
  • - ulei de palmier
  • - lapte
  • - sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din carne:

Se spala, se lasa la scurs si apoi se toaca carnea. Odata cu carnea se toaca si ceapa, mararul si patrunjelul. Se adauga usturoiul zdrobit, ouale, painea inmuiata in lapte, putina apa minerala si apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca bine. Se ia din compozitia cat pentru o chifteluta (eu le fac rotunde) si se modeleaza. Se dau prin faina.

Intr-un ceaun se pune ulei (cat sa acopere chiftelele) la incins si se prajesc pe rand. Cand sunt gata rumenite, se scot cu o spumiera si se aseaza pe o hartie de prosop. Se servesc reci sau calde alaturi de o garnitura. Eu am facut garnitura de cartofi taranesti.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

madi_marin 1

22.04.2010, 17:37

mama mama....si mie imi plac chiftelutele la nebunie.....

Bucataras Medi 1

22.04.2010, 19:13

madi ma intreb daca este cineva caruia sa nu ii placa chiftelutele..................

Dana Cristea - pusikmea 1

22.04.2010, 22:43

nu cred ca este cineva, sau cine stie, dar noua ne plac fff mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

ieri la 14:04

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]