Chiftelute de post

de oana_d in Mancaruri de post, 23 Apr 2013 | 10479 vizualizari

 

Reteta de post

 

INGREDIENTE

  • 150 g soia marunta,
  • 2 cartofi mari,
  • 2 linguri de faina,
  • un morcov mic,
  • o ceapa,
  • sare, piper, vegeta,
  • usturoi (opțional),
  • ulei,
  • bulion,
  • verdeață.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de post:

Soia cu o lingurita de vegeta se pune in apa clocotita la fiert pe foc domol cca 10-15 minute, apoi se scoate la scurs. Cartofii se fierb in coaja. Cand sunt reci, se curata si se dau prin razatoare. Morcovul se curata si se da prin razatoarea mica. Ceapa se taie foarte marunt si se caleste inabusit in ulei pana devine translucida. Verdeața se mărunțește bine.

Cartofii rași se amesteca bine cu soia fiarta si cu faina. Apoi se incorporeaza in aceasta compozitie morcovul ras, ceapa cu tot cu uleiul din tigaie,  1 lingura de bulion eventual indoit cu apa, verdeata tocata, iar la urma se potriveste de sare si de piper. Cine doreste, poate adauga si usturoi pisat. Cu mana uda se fac chiftelute mici care se dau prin faina si se prajesc in ulei.

Se servesc ca atare cu salata, sau cu o garnitura de fasole, mazăre, piure, orez, etc.

TIPS-URI

1

greutatea cartofilor sa fie aceeasi cu a granulelor de soia sau chiar mai mare, pentru un gust placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de chiftelute de cartofi de post, din doar 5 ingrediente!