Chiftelute de dovlecei

de DIANA B in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2011 | 4373 vizualizari

 

Ptr ca tot este vremea lor , iata ...

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mijlocii
  • 3 oua mari
  • concentrat de legume dupa gust
  • 3-4 catei de usturoi , sau 2-3 fire usturoi verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 7 linguri de faina
  • piper dupa gust
  • sare , daca mai este nevoie
  • ulei suficient ptr prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei:

Se curata dovleceii de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare, timp de cateva minute. Se curata usturoiul, mararul si patrunjelul si se taie marunt (usturoiul catei, se piseaza). Se amesteca dovleceii cu ouale batute spuma, se adauga si celelalte ingredinte, obtinandu-se o compozitie de consistenta unei smantani groase .

Se incinge uleiul intr-o tigaie nonaderenta si se pune cate o lingura din compozitie, rumenindu-se pe ambele parti. Se scot pe hartie absorbanta si se consuma cu mujdei de usturoi sau nu, atat calde cat si reci .

Eu le mananc asa , pur si simplu si fara paine .

PS Ptr ca nu m-am gandit c-o voi posta , n-am facut mai multe poze ... sorry

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]