Chiftele de dovlecei in sos de rosii

de Dana_Retetegg in Mancaruri de legume, 20 Noi 2012 | 9066 vizualizari

 

Super gustoase mai ales alaturate unui sos de rosii delicios, home made!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei (600 g),
  • 2 oua,
  • 3-4 linguri pesmet,
  • marar,
  • busuioc si patrunjel tocate marunt,
  • boia dulce,
  • piper alb,
  • sare,
  • oregano,
  • ulei pt prajit,
  • 250 g rosii in bulion,
  • 2 linguri ketchup de casa,
  • sare,
  • piper,
  • 3 catei de usturoi.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei in sos de rosii:

Dovleceii i-am spalat bine, i-am dat pe razatoare, am adaugat putina sare si i-am pus la scurs 1 ora.  

Cand dovleceii au fost scursi bine (i-am mai presat si cu mana sa elimin tot surplusul de lichid), am adaugat peste ei verdeturile tocate marunt, boia, piper, oregano, sare, oua si pesmet.  

Am amestecat bine toata compozitia (daca e prea moale mai puneti niste pesmet sau faina), apoi am modelat chiftelutele.  

Le-am prajit bine pe ambele parti in ulei incins.  

Le-am scos pe servet de hartie.  

Sosul de rosii l-am facut din 250 g rosii in bulion taiate marunt, ketchup de casa, 2-3 linguri de apa, sare, piper si usturoi taiat felii fine. Am pus ingredientele intr-un vas pe foc si am lasat la fiert 10 minute.  

Am servit chiftelele de dovlecei in sosul delicios de rosii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]