Chifle rustice cu tarate de ovaz

de RuxyRux in Piine, 20 Dec 2013 | 4965 vizualizari

 

O bunatate...iar calde...mmmmm....o nebunie :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina tip 650
  • 600 ml apa calduta
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • 2 lingurite si jumatate de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri tarate de ovaz
  • 1 lingura de zahar( brun)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle rustice cu tarate de ovaz:

Se cerne faina intr-un vas pentru framantat. Se pune drojdia deasupra, apoi zaharul, sarea pe margine, uleiul si  taratele de ovaz. Adaugam apa calduta si framantam un aluat bun, vartos in jur de 7 minute. Eu obisnuiesc sa crestez aluatul adanc in forma de cruce . Acoperim vasul si lasam la crescut la loc caldut in bucatarie.

Cand a crescut aluatul si si-a dublat volumul( dureaza o ora), il mai framantam putin, eu il pliez de trei ori in interior, apoi rupem bucati si formam chiflele. Nu este nevoie sa le dam o forma perfecta, doar sunt rustice. Le crestam usor in forma de cruce.

Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le pudram putin deasupra cu faina.

Lasam chiflele inca 15 minute la dospit si intre timp incingem cuptorul la 220 de grade.

Vom coace chiflele 15 sau 16 minute, apoi le vom scoate si le vom raci pe un gratar.

Sunt  foarte gustoase :)...prea bune...prea ca la tara :))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle rustice cu tarate de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]