Chifle de casa

de sis in Sandvisuri, 8 Iul 2014 | 5399 vizualizari

 

Painite de casa numai bune pentru sandwich-uri. Reteta preluata de aici.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 250 ml apa
  • 50-60 ml lapte
  • jumatate de cub de drojdie..25 gr
  • 10 g sare
  • 5 g zahar
  • ulei pentru framantat
  • susan
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle de casa:

Se cerne faina intr-un bol,apoi se face o gaura in mijloc .Laptele se incalzeste si se toarna intr-un castron peste drojdia cu zahar si sare.Dupa ce s-a format o crema o turnam in gaura facuta in bolul cu faina. Adaugam apa treptat si framantam.
Dupa ce coca s-a format, luam in mana o lingura doua de ulei si framantam din nou.
Punem bolul cu aluatul framantat la un loc caldut si il acoperim cu un prosop de bumbac…cam 40 de minute.

Punem pe masa sau pe un blat o mana de faina si luam aluatul crescut si incepem sa formam bulcile…si le asezam intr-o tava cu foaie de copt.Le acoperim si le mai lasam inca 15-20 de min.Intre timp incalzim cuptorul la 220 de grade[eu am cuptor electric] si punem inauntrul lui jos o tava cu apa.

Bulcile crescute le ungem cu oul batut cu o pensula de bucatarie sau daca nu aveti  pensula puteti lua 2-3 prosoape de hartie de bucatarie le mototoliti si le imbibati cu ou si ungeti asa. Spre final adaugam susanul/macul.

Bagam tava in cuptor si lasam la 220 grade 10 minute.Dupa 10 minute dam cuptorul la 200 grade si scoatem tava cu apa.Datorita tavii cu apa coaja va fi subtire si crocanta..Bulcile[9 in total] stau aproximativ 30 35 de minute in cuptor.

Spor la bucatarit si pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]