Cheesecake cu ciocolata

de Rocsi in Torturi, 4 Iul 2010 | 6168 vizualizari

 

Inspiratia mi-a venit vazand cheesecake-ul marmorat de pe blogul lui teo...multumesc Teo....;)...mi-a placut foarte mult

 

INGREDIENTE

  • 350 gr biscuiti cacao
  • 180 gr unt
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta rom

Crema:

  • 800 gr branza de vaci dulce
  • 300 gr smantana
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 esenta vanilie
  • 150 gr ciocolata cu lapte

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

Blatul:

biscuitii se farama marunt sau se dau prin blender

Untul, care este scos de la frigider mai dinainte sa nu fie rece, se amesteca cu biscuitii faramati si lingura de cacao.

Se amesteca bine iar la urma se pune si o esenta de rom.

Se ia o forma de tort rotunda detasabila, se unge cu putina margarina.

Compozitia de biscuiti se pune in forma si se preseaza cu mama atat pe peretii tavei cat si pe fundul acesteia.

Se da in cuptorul intins pentru 10 min.

Intre timp pregatim crema.

Branza se mixeaza pana devine ca o pasta.

Se adauga smantana apoi ouale rand pe rand.

Se pune zaharul treptat si se mixeaza foarte bine pana ce acesta se topeste.

La urma se adauga coaja de lamaie rasa si esenta de vanilie.

Se pune circa 3 sferturi din compozitie peste blat.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi sau la microunde.

Se amesteca cand este aproape rece, cu crema oprita. Aceasta se pune peste crema de branza alba si se intinde uniform.

Deasupra se taie patratele de ciocolata.

Se da la cuptor cam pentru o ora si jumatate.

Cand e gata o scoateti si o lasati sa se raceasca bine de tot.

Pofta mare.

TIPS-URI

1

daca vreti crema cu ciocolata puteti sa o puneti din loc in loc apoi sa o marmorati cu cea alba

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Preferita