Tort de ciocolata cu visine

de Oana in Torturi, 10 Apr 2009 | 12525 vizualizari

 

Acest tort este preferatul nostru, ciocolatos si extrem de delicios! L-am facut de nenumarate ori, simplu, iar ultima data am pus deasupra muuulte visine. Combinatia ciocolata-visine este de exceptie.

Reteta o am de mult timp de la Natalia, cea care m-a indrumat de nenumarate ori si chiar “merita toate eforturile“.

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 6 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 150g zahar
  • 1/2 lingurita suc de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • Sirop:
  • 3 linguri cu apa
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • Crema:
  • 225 g ciocolata amaruie (jumatate ciocolata amaruie si jumatate cu lapte, depinde de gust)
  • 3 pahare smantana dulce LaDorna (cutie rosie!)
  • optional 2-3 pliculete de intaritor de frisca (eu pun :))
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu visine:

Din compozitia pentru foi se coc 8 bucati. Se deseneaza pe hartie de copt 2 cercuri cu diametrul de 20 cm, le coacem simultan si apoi refolosim hartia pentru celelalte foi. In acest fel economisim timp si le facem foarte repede, avand in vedere ca trebuie coapte doar 5 minute. Foile sunt subtiri si moi dupa coacere.

Mai intai incalzim cuptorul la foc mediu. Albusurile se bat spuma cu 50 g zahar. Galbenusurile se bat cu restul de zahar pana se albesc. Se adauga cacao dizolvata in apa fierbinte, mixand continuu. Faina se amesteca cu amidonul si se cerne peste galbenusuri. Se adauga albusurile, in 3 reprize, amestecand incet.

Foile de copt se ung cu unt si se pun cate 3 linguri de aluat si se intind cu lingura, niveland bine, apoi se coc 5 minute. Dupa ce se scot din cuptor se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca putin, apoi se dezlipesc usor de pe hartie, urmand sa fie facute urmatoarele foi.

Sfat: foile trebuie asezate fiecare pe o farfurie si invelite cu un prosop de bucatarie. Daca se pun una peste alta se pot lipi!

Apa cu zaharul pentru sirop se fierb, apoi se adauga lichiorul si se lasa la racit.

Este bine sa preparam crema inainte sa ne apucam de foi, ca sa avem timp s-o lasam la rece. Se incalzeste frisca, fara sa o fierbem, apoi se toarna peste ciocolata rasa sau rupta bucatele si se amesteca bine pana se topeste ciocolata. Se tine la rece cateva ore, apoi se bate cu mixerul si se adauga intaritorul de frisca.

Asamblare tort: se aseaza prima foaie pe un platou, se insiropeaza cu ajutorul unei pensule si se unge cu crema (3-4 linguri de crema pentru fiecare foaie). Se aseaza in continuare foile si crema si se imbraca tortul in crema.

Acum, eu am avut un pachet de visine congelate, pe care le-am lasat la dezghetat, le-am presarat cu 2-3 linguri cu zahar si le-am lasat la scurs pe perioada cat am preparat tortul. Le-am asezat apoi deasupra tortului si am turnat o gelatina rosie peste ele (la pliculet, preparata dupa instructiunile de pe pachet).

Nu pare foarte complicat daca preparati crema cu o zi inainte si o lasati la rece, apoi pregatiri foile si asamblati tortul. Nu va speriati de foi, nu sunt asa de migaloase!!

Cine confirma??

Iata si sectiunea plus feliute din tortul facut fara visine deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Lapte de pasare"