Chec simplu

de MotanLaOale in Prajituri, 6 Apr 2014 | 6112 vizualizari

 

Este simplu facut pentru mic dejun spre a fi mancat cu laptic.

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare lapte
  • 1 pahar ulei
  • 2 oua
  • 4 pahare faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 plicuri zahar vanilat Burbon
  • 2 lingurite cacao
  • o mana de stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu:

Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine.

Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul si se adauga in castron si se mixeaza bine.

Se adauga si zaharul vanilat si se omogenizeaza.

Rezulta un aluat moale care curge.

Se tapeteaza 2 tavi de chec cu ulei si faina.

Se toana aproape tot aluatul in cele doua tavi pastrand putin aluat.

Aluatul pastrat se amesteca cu cacaoa si stafidele si se pune in fiecare tava.

Se trece cu o scobitoare in zig zag pe suprafata tavilor pentru a forma un model.

Se introduce in cuptor 30-35 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Cand sunt frumos rumeniti se scot si se lasa la racit 10 minute.

Se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet.

Se poate orna cu zahar pudra sau glazura daca va place.

Eu l-am lasat simplu ca merge mai bine cu laptic.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate pune si nuci, rahat sau fructe confiate.

2

Daca se pune ulei de masline seamana foarte mult cu cel mancat in Grecia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec simplu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)