Chec pufos aromat

de Ela68 in Prajituri, 30 Oct 2012 | 14983 vizualizari

 

De-a lungul timpului am preparat foarte multe retete de chec. Asta, pentru ca este un desert care se face usor si rapid. Reteta pe care o prezint mai jos am am gasit-o pe site-ul Craitei si asa cum spune si ea este reteta perfecta. Incercati-l si imi veti da dreptate.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 400 gr faina
  • 350 gr zahar
  • 200 ml bere
  • 125 gr iaurt simplu
  • 75 ml ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • o esenta rom
  • un plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • fulgi de migdale pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos aromat:

1. Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul pana acestea isi dubleaza volumul.

2. Adaugam uleiul, iaurtul si aromele. Cine doreste poate adauga si alte arome in functie de preferinte.

3. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem.

4. Se adauga alternativ faina si berea, omogenizand usor cu ajutorul unui tel.

5. Oprim o cana din compozite si o amestecam cu pudra de cacao si 2 linguri de bere , astfel incat compozitia sa aibe aceeasi densitate cu cea initiala.

6. Ungem o tava cu unt, turnam compozitia (deasupra cea cu amestecul de cacao) si lasam la copt la foc mediu spre mic cam 3-40 minute. Cantitatile au foast adaptate pentru un singur chec, tava avand dimensiunea 30x10x8 cm. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec duo de post