Chec aperitiv cu porumb, masline, ardei, șuncă

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 20 Sep 2015 | 7884 vizualizari

 

Am făcut un pic de curățenie în frigider :D și a ieșit un chec tare bun, de pus la pachet;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • ouă 6 bucăți,
  • porumb 1/2 conservă de la SunFood,
  • măsline fără sâmburi cca. 100 g,
  • șuncă de porc cca. 100 g,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • telemea de oaie cca. 50 g,
  • făină albă de grâu 200 g,
  • praf de copt cu sofran 1/2 plic.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu porumb, masline, ardei, șuncă:

Șunca și ardeiul curățat de semințe și nervuri se toacă mărunt, eu m-am folosit de ajutorul, numărul....,  SaladChef. ;) Într-un vas încăpător se pun măslinele întregi fără sâmburi, boabele de porumb, șunca și ardeiul tocate mărunt, telemeaua rasă, gălbenușurile de ou, amestecându-se ușor pâna ce se înglobează toate ingredientele. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și puțin oțet. După ce s-a obținut consistența pufoasă de albuș, se adaugă făina și praful de copt cernut, se amestecă ușor ca să se încoproreze bine. Cele două compoziții, se amestecă cu mișcări ușoare,  apoi se toarnă într-o formă de chec tapetată cu foaie de pergament. Se dă la copt la 180 grade cca. 45 de  minute. După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu porumb, masline, ardei, șuncă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv