Chec aperitiv

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2012 | 4014 vizualizari

 

Un aperitiv apreciat de sarbatori, si nu numai!

 

INGREDIENTE

  • sunca 300 g.,
  • cascaval sau barnza de burduf 300 g.,
  • oua 2 bucati,
  • masline feliate 300 g.,
  • smantana 12% grasime 3 linguri,
  • faina alba de grau 3 linguri,
  • ceapa verde 3 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • oua fierte 3 bucati
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

Se toaca marunt sunca, ceapa si usturoiul, cascavalul se da pe razatoare. Se amesteca toate ingredientele, mai putin ouale fierte. Se tapeteaza o tava de chec cu foaie de pergament, se pune jumatate din compozitie, peste care se pun ouale fierte intregi si deasupra cealalta jumatate din compozitie. Se coace in cuptorul preincins, cca. 30 de minute la foc mediu.

Dupa ce a trecut testul cu scobitoarea, checul se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasaca in forma. Se feliaza rece.

TIPS-URI

1

sunca se poate inlocui cu orice fel de mezel

2

dupa gust se poate adauga si ardei proaspat rosu sau galben

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu ciuperci