Charlotta de portocale

de Zamfira in Torturi, 19 Ian 2013 | 50786 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 6 galbenusuri de ou
  • 6 linguri zahar praf
  • 250 ml lapte
  • 2 pliculete gelatina
  • coaja de la 2 portocale
  • 500 ml frisca
  • 1 pachet piscoturi (18 buc.)
  • 150 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • pulpa de la 4 portocale
  • folie alimentara transparenta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Charlotta de portocale:

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul pudra si laptele, apoi il punem la fiert. Amestecam tot timpul pentru a nu se forma cocoloase si lasam pe foc doar pana cand da in clocot o singura data. Lasam la racit.

Razuim coaja de la doua portocale, adaugam in crema. Pregatim gelatinele asa cum e specificat pe ambalaj si le adaugam in crema. Batem frisca tare si o adaugam si pe aceasta in crema. Adaugam si pulpa de portocala. Omogenizam totul cu grija (cu miscari de sus in jos).

Tapetam o oala inalta cu folie alimentara transparenta si asezam feliile de portocala la baza si un rand pe margine. Portocalele trebuie curatate integral de pielita alba.

Dupa ce am asezat primul strat de portocale, urmeaza jumatate din crema, apoi piscoturi inmuiate in lapte amestecat cu cele  doua zahar vanilat. Apoi urmeaza un rand de portocale doar pe margine, din nou crema, si din nou piscoturi.

Lasam charlotta in frigider pana a doua zi.

A doua zi rasturnam oala pe un platou de tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Charlotta de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert sarlota Diplomat, cu portocale