Castraveti murati in vin

de Sidy in Muraturi, 2 Aug 2011 | 4267 vizualizari

 

O reteta veche de la socrela....bineinteles mult apreciata de al meu sot .

 

INGREDIENTE

Pentru un borcan de 5 l avem nevoie de:

  • 100 ml vin alb
  • 2,5-3  kg castraveti
  • 100 ml otet
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 radacina hrean
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2-3 fire marar uscat
  • 2 fire cimbru
  • sare
  • 1-2 ardei iuti(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati in vin:

Intr-un castron mai mare asezam un strat de castraveti bine spalati si storsi de apa.

Luam un pumn de sare mare neiodata si il presaram deasupra lor.Adaugam alt rand de castraveti pe care ii saram si pe ei.

NU adaugam apa si lasam castravetii asa de seara pina dimineata.

A doua zi ii punem in borcane impreuna cu zeama lasata.

Pe fundul borcanului punem marar si cimbru, asezam castravetii punind intre ei cateii de usturoi, ardeii iuti si hreanul curatat.

Deasupra asezam mararul si cimbrul ramas.

Vinul, otetul si boabele de piper le punem in borcan peste castraveti, adaugam apa atat cat este necesar si asa descoperit borcanul , lasam castravetii sa fermenteze 3 zile.

Apa se va tulbura si vor apare deasupra bule cu aer.

Dupa 3 zile bulele dispar dar apa nu va fi limpede te tot , inca.

Punem capacul la borcan si il depozitam in camara pentru iarna.

Peste cateva zile apa de pe castraveti se va limpezi.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Cui ii place poate adauga si zahar dupa gust cand adauga vinul....eu nu am pus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Sidy 1

02.08.2011, 18:36

Corina eu i-am luat de la....cuscra din gradina proprie...restul am sa-i cumpar din piata mare sau poate imi fac un drum catre Avram Iancu, dincolo de Salonta...

Sidy 1

02.08.2011, 18:38

Fetelor si eu am fost cam...reticenta ..hic... cand am auzit de vin, dar sa stiti ca ies foarte buni....

mirela0911 1

02.08.2011, 21:05

interesant asa cu vin

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline