Caşcaval de casa

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2013 | 24643 vizualizari

 

Este foarte bun şi pe deasupra şi natural.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg brânză dulce
  • 6 l de lapte
  • 1 sfert dintr-un pachet de unt
  • 3 linguriţe sare
  • 2 linguriţe bicarbonat
  • 1 cârnat de porc prăjit (opţional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caşcaval de casa:

Rupem brânza în bucăti. Punem laptele la încălzit, când este cald adăugăm brânza.

Lăsăm la fiert până laptele se transformă în zer, amestecând în continuu cu o lingură de lemn, astfel vom scoate grăsimea din lapte.

Strecurăm compoziţia obţinută şi  lăsăm la stors câteva minute.

Într-o oală de inox topim untul, adăugăm bicarbonatul şi sarea, apoi compoziţia de mai sus. Trebuie amestecat repede, continuu şi cu grijă pentu că se lipeste şi rămân cocoloaşe de bânză înreagă.

Pregătim forme de plastic şi răsturnăm cascavalul în acestea. Într-o formă punem până la jumătate caşcaval apoi pe mijloc aranjăm cârnatul şi-l acoperim.

Acoperim cu capacele şi lăsăm la temperatura camerei până a doua zi, când le punem la păstrare la frigider.

Poftă bună!!!

TIPS-URI

1

stropim cu puţină apă formele din plastc înainte de folosire, pentru a putea scoate caşcavalul mai uşor;

2

pentru că nu conţine conservanţi trebuie consumată în maxim 2 săptămâni;

3

puteţi folosi orice fel de cârnat;

Daca ti-a placut reteta noastra "Caşcaval de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

botcrina 1

15.07.2013, 19:39

multumesc tuturor sunteti tare draguti!

gaby_duceag 1

15.07.2013, 19:42

suuuper!!! si daca are si "optionalul' ala)) e SI MAI BUN!))
bravo, fata draga

botcrina 1

15.07.2013, 20:05

multumesc gaby

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]