Cartofi taranesti

de Irina in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2015 | 15097 vizualizari

 

Oda mancarurilor romanesti! :D Imi plac, ce sa fac? Or fi mai grele, dar trebuie sa recunoasteti ca sunt bune raaaaau! Si cu o muratura alaturi...refuza cineva? :))

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi potriviti fierti
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 8 felii de sunca
  • cateva bucatele de slana (optional)
  • boia de ardei dulce
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • marar verde proaspat tocat
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Am fiert cartofii la fiert in coaja. Dupa ce s-au racit i-am curatat si i-am taiat felii potrivite. 

Ceapa si usturoiul le-am taiat pestisor, dupa care le-am pus in ulei incins. Poate pare mai mult la prima vedere, dar tineti cont ca vom adauga si cartofii in acelasi ulei. Cand au inceput sa capete o culoare aurie am adaugat putina boia, apoi sunca. Am amestecat si deja incep toate sa se caramelizeze.

Adaug cartofii, dafin, sare, piper si inca putina boia pentru o culoare mai frumoasa. Amestec si las pe foc iute pana cartofii capata o crusta frumoasa, aurie. 

Am oprit focul, am scos cartofii taranesti pe un platou si am presarat marar verde tocat peste ei. Am servit mancarea cu muraturi asortate si cu o pofta teribila. 

Va poftesc si pe voi la masa, cum altfel? 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti