Cartofi noi (la tuci)

de Adele in Aperitive / Garnituri, 1 Iun 2015 | 4917 vizualizari

 

Daca tot este vremea lor si am mai vazut pe aici pe bucataras ..;;)

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi noi.
  • 2 catei de usturoi.
  • 1 lingura cu ulei.
  • 1 cub(15 gr aprox) unt.
  • sare.
  • piper.
  • patrunjel proaspat.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi (la tuci):

Se curata si se spala cartofii foarte bine, se taie in doua sau in patru in functie de marimea fiecaruia. Se pune tuciul pe foc cu ulei ,se adauga si untul, se pun cartofii si usturoiul, jumatate de pahar de apa si se acopera cu un capac, se lasa la foc potrivit pentru 10 minute (din cand in cand se intorc pe o parte si pe alta).

Se potrivesc de sare si piper si se lasa la rumenit in ulei,cand sunt gata se opresc, se dau la o parte si se adauga patrunjelul tocat marunt.

Se servesc ca atare sau ca garnitura alaturi de orice tip de carne sau peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi (la tuci)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu marar la cuptor