Cartofi la cuptor

de - Andreea - in Porc, 30 Dec 2013 | 11891 vizualizari

 

Mai demult vazusem o reteta la Irina de cartofi taranesti.Asa bine aratau ca mereu mi-a ramas mintea la ei.Asa ca plecand de la acea reteta,am facut in seara aceasta niste cartofi la cuptor...atit de buni au iesit...

Bineinteles pozele lasa de dorit ...atit timp cat gatim seara si afara e deja intuneric...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1\2 ceapa alba
  • 100-150 gr kaizer
  • ulei pentru prajit
  • 100 gr brinza caciotta ( puteti pune cas,telemea,cascaval)
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor:

Curatam cartofii de coaja,ii spalam ,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.

Separat curatam ceapa de coaja,o spalam si o tocam marunt.Taiem kaizerul felii si apoi fasii mai subtiri.

Intr-o tigaie punem ulei si punem la calit ceapa impreuna cu kaizerul.

Cartofii cand sunt aproape fierti ii adaugam in tigaia cu ceapa si amestecam.

Transferam totul intr-un vas de yena,adaugam sare si piper dupa gust si dam la cuptorul incins la 200 grade pana ce cartofii se rumenesc usor la suprafata.

Spre final presaram brinza data prin razatoare si lasam pana se topeste.

Se servesc calzi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca din piure de cartofi cu carne si carnati de la oala cu untura