Cartofi frantuzesti

de dakris in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2012 | 20785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 200 g branza telemea
  • 1 cutie branza cu smantana fagaras (Monor)
  • 50 g cascaval (eventual afumat)
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • unt pt ungerea vasului
  • optional: oua fierte, kaizer, sunca etc.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii intregi se fierb la aburi si, cand se racesc un pic, se taie felii.

Intr-un castron se pun ouale batute, branza telemea rasa, branza fagaras, laptele si cascavalul si se omogenizeaza.

Se unge vasul termorezistent cu unt si se adauga un rand de felii de cartofi (asezati ca la musaca), un strat de compozitie si tot asa pana la final.

Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Eu i-am servit cu snitele de pui.

TIPS-URI

1

Se pot adauga printre feliile de cartofi: oua fierte tari (taiate tot felii), bucatele de kaizer ori sunca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

Wandutza 1

27.06.2013, 14:21

chiar acum fac reteta...sa vedem ce iese

Wandutza 1

27.06.2013, 17:35

delicios

dakris 1

15.07.2013, 21:01

ma bucur ca ti-a placut,Wandutza!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti