Cartofi floare

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2011 | 4563 vizualizari

 

by Ruxy................Cartofi la cuptor tare tare buni, ii recomand ca garnitura sau chiar ca si fel principal vegetarian, eu i-am servit cu chiftelute de ciuperci si branza cu ardei copti....o combinatie foarte potrivita...

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi medii
  • 70 ml ulei masline
  • ierburi de provence
  • sare dupa gust
  • 200 gr branza feta
  • 50 gr parmezan ras
  • 8 linguri pline de smantana
  • 3 oua 
  • piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi floare:

Alegeti cartofi frumosi, sanatosi, de dimensiunea unui mar pe care ii curatati si-i spalati bine.

Ii veti taia cu forma pentru feliat mere.

Intr-o tava de jena puneti uleiul si apoi asezati cartofii cu grija sa isi pastreze forma de floare.

Stropiti-i cu ulei si presarati ierburile de provence.

Dati la cuptor la 200 grade pentru 30 de minute.

Intre timp bateti ouale si amestecati-le cu smantana, sarea si piperul.

Dupa 30 de minute veti scoate cartofii si-i veti presara cu branza apoi veti pune amestecul de smantana deasupra.

Radeti parmezan si mai dati la cuptor pentru inca 20 de minute.

Ii veti scoate cu grija de pe tava si-i veti servi cu mare pofta...mmmm...miros grozav!!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi floare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca rest, restul e istorie