Cartofi Duchesse

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2011 | 5065 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 7 galbenusuri de ou
  • 150 g de unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Duchesse:

 
 Se taie cartofi in sferturi mari, se spala si se pun in apa rece cu sare. Se fierb acoperit. Cand sunt gata se scurg prin sita. Se pun intr-o tava si se lasa aproape de cuptor pentru a se elimina surplusul de apa. Se curata cartofii si se faramiteaza, dupa care se vor trece printr-o sita fina. Se aseaza in soteuza cartofii si se amesteca bine untul, aceasta fiind pe foc(foc mic) si se va amesteca incontinu cu o spatula de lemn.

 Cand untul este complet incorporat se adauga sase galbenusuri pentru a lega compozitia. Se amesteca tot pe foc, se adauga nucsoara rasa si piper macinat. Se pregateste o tava care se va unge cu foarte putin ulei, dupa care compozitia calda se monteaza in pos si se va trece la formarea cartofilor in diferite forme. Se vor pensula cartofii cu un galbenus de ou si se dau la cuptor(acesta trebuie sa fie in prealabil incins)  8-10 minute(foc tare).

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Duchesse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi inveliti in bacon