Cartofi Dauphinoise

de LUK in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2011 | 10134 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 500ml smantana
  • sare,piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Taie cartofii curatati si spalati in felii subtiri de 2-3mm.Aseaza cartofii intr-un castron pe masura ce-i tai.

Rade usturoiul curatat pe razatoarea mica si pune-l peste cartofi.

Pune sare si piper dupa gust.

Toarna smantana peste cartofi si amesteca bine.

Pune cartofii in vasul de copt in cuptor(un vas iena de exemplu..eu asa am folosit),aseaza i bine sa fie unsi cu smantana si ultimul strat de cartofi.

Pune la cuptor pentru 45 de minute(cartofii trebuie sa fie moi)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (30)

adry88 1

11.05.2011, 20:55

LUK 1

12.05.2011, 22:29

Eduard

abstract01 1

10.12.2019, 19:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]