Carticele cu osanza si rahat

de Constelatialeu in Dulciuri, 29 Ian 2013 | 8649 vizualizari

 

Sunt bune dar migaloase.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 2 cani apa calduta
  • 2 linguri otet
  • 2-4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1/2 kg osanza ( amestecata cu faina,2 linguri)
  • rahat taiat bucatele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carticele cu osanza si rahat:

Aluat:

Faina se amesteca cu apa calduta, cele 2 linguri de otet, sarea si uleiul. Se framanta bine pana nu se mai lipeste de mana. Osanza o amestecam cu 2 linguri de faina. Si procedam in felul urmator: intindem coca in dreptunghi, impartim in 3 (imaginar) Intindem peste primele 2 parti osanza, a treia ramane fara si impachetam in felul urmator: partea fara osanza vine peste partea din mijloc cu osanza si apoi prima parte peste ele, se lasa la odihnit cca10 minute, apoi se intinde foaia din nou si procedam la fel cu osanza ramasa, trebuie sa urmarim sensul in care am pus osanza. Se procedeaza asa pana se termina osanza de pus, apoi se lasa la rece 1 ora. Dupa care se intinde, se taie dreptunghiulete, se umplu cu bucatele de rahat si se dau la cuptorul incins. Se pudreaza cu zahar cand sunt gata.

PS. Am incercat sa explic cat mai bine posibil, din pacate n-am poze care sa exemplifice procedura si cat de curand nu cred ca mai fac. Am niste probleme cu mainile, nu ma mai ajuta sa framant si evit efortul

Daca ti-a placut reteta noastra "Carticele cu osanza si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Trandafirul rosu"