Foi Lica umplute cu cremă de rahat

de Panacris in Prajituri, 19 Dec 2014 | 13494 vizualizari

 

Așa, ce-mi plac provocările;) Cum vă spuneam zilele trecute, am fost rugată să prepar ceva dulce pentru un eveniment la servici;) Dar nu mă puteam prezenta doar cu o prăjitură, așa că a urmat și a doua;) După ce am inspectat cămara, mi-a venit în minte prăjitura cu foi de napolitane, nelipsită de sărbători. O prăjitură simplă și la îndemâna oricui:) P.S. Tot vroiam să mă scap :D, de rahatul acela întărit;) Știți voi, când am cerut sfaturi ;)

 

INGREDIENTE

  • foi Lica, în traducere foi de napolitane un pachet mic,
  • Rama mit Butter 1 pachet,
  • rahat colorat 500 g,
  • zahăr cu aromă de rom Dr Oetker,
  • zahăr vanilinat Dr. Oetker,
  • strafide,
  • nucă de cocos,
  • cacao neagră Dr Oetker,
  • dulceață de piersici a la Panacris un borcan,
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi Lica umplute cu cremă de rahat:

Rahatul, în cazul meu întărit, se taie cubulețe, se pune la topit într-un vas cu fundul dublu, în cazul meu în vasul de fiert lapte;), la foc mic, amestecându-se întruna, până ce se obține o cremă omogenă, bineînțeles ajutat cu apă, cca. 300 ml. Dacă se înverșunează rahatul să se topească, se recurge la ajutorul mixerului vertical Phillips, pentru a mărunți, bucățile rebele întărite ;). După ce s-a obținut o pastă omogenă de rahat, se adaugă Rama mit Butter bucățele, nuca de cocos, stafidele, zahărul cu aromă de rom, zahărul vanilinat.  

După ce s-a obținut o cremă omogenă se începe ansamblarea prăjiturii. Se tapetează o tavă cu folie transparentă, apoi se pune prima foaie de napolitană, se adaguă cremă de rahat, cca. 5-6 linguri, se întide pe toată suprafața foii de napolitană, apoi se așează o nouă foaie, un nou strat de cremă, apoi o altă foaie Lica ( napoiltană), apoi se unge foaie cu dulceața de piersici, urmează o nouă foaie de napolitană, un nou strat de cremă, urmează o nouă foaie de napolitană, apoi un nou strat de cremă și se încheie cu foaie de napolitană.

Din criză de timp, nu am venit și cu glazură;) Data viitoare, spre să finalizez cu glazură ;) Prăjitura se acoperă cu folie alimentară, se așează un tocator mai greu deasupra și se lasă le rece până a doua zi ;) A doua zi se porționează cu un cuțit subțire și lung ;)

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

P.S. Pare complicat, dar după ce prepari prima dată, vei vedea că e tare simplă, spornică și gustoasă prăjiturica! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi Lica umplute cu cremă de rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

jolygina 1

20.12.2014, 22:22

Rocsi 1

20.12.2014, 23:31

Mmm, vreau si eu!

Micutza Luana 1

24.12.2014, 16:08

tre sa fie tare buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

ieri la 13:30

Supă cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos

ieri la 10:24

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de rahat si lamaie