Carne de porc la cuptor cu orez si masline

de adasev12 in Porc, 25 Aug 2011 | 6127 vizualizari

 

NO COMMENT!

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de porc fara grasime
  • 1 cana de orez
  • ciuperci proaspete, cam 100-150 grame
  • 1 mana de masline
  • 1 ceapa
  • jumatate de ardei  sau unul intreg, depinde de marime( aici sunt f mari....)
  • 2 fire de telina
  • sare, piper, curry, patrunjel verde
  • 2 lg ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc la cuptor cu orez si masline:

Mai intai se portioneaza carnea in bucati mai mici. Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste carnea pe toate partile, pana se albeste si capata o crusta frumoasa. Se scoate pe un servet, apoi in cratita se pun ceapa si ardeiul taiate marunt, se lasa un pic sa se patrunda, apoi se adauga ciupercile feliate si se incing putin. Se adauga orezul spalat si bucatile de telina si se acopera cu apa sau supa de carne (aproximativ 1 cana). Se sareaza, pipereaza, se pune putintel curry...dar se poate si fara. Se pune carnea deasupra si se da la cuptorul incalzit la 170 grade, pana se face orezul. Maslinele se adauga spre sfarsitul coacerii. Patrunjelul verde tocat se pune direct in farfurie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc la cuptor cu orez si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnaval