Cârnați la garniță ( conservați în untură)

de Panacris in Mezel de casa, 20 Feb 2015 | 13056 vizualizari

 

Așa, că tot am gătat cârnații la garniță, vă aduc acum și rețeta. Nu e grea doar că implică timp și răbdare. E o rețetă de iarnă, dar cred că se poate prepara și acum ;) Dacă nu aveți afumătoare, apelați la un prieten de la țară, sau în cel mai rău caz cumpărați cârnați proaspeți afumați ( am văzut la Billa!) și în rest vă descurcați;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru untură:
  • slănină de porc fără șorici 3000g,
  • apă 150 ml,
  • Principal:
  • cârnați de casă afumat 2-3 fire, rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/carnati-a-la-pana-27887.html.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cârnați la garniță ( conservați în untură):

Untura se prepară conform rețetei http://www.bucataras.ro/retete/jumari-la-multicooker-67580.html,

Slănina proaspătă tăiată mărunt se pune în vasul aparatului Multicooker de la Phillips cu cca. 150 ml. apă rece. Aparatul de conectează la sursa de curent, se alege meniul FRY, ptr 45 de minute, se apasă butonul START și-l lăsați în pace să-și facă treaba. Atenție, capacul să fie deschis;) Din când în când se mai amestecă bucățile de slănină. Nu vă faceți probleme, garantez că și neamestecate nu se lipesc de fundul vasului. Așa după cele 45 de minute de prăjeală, mai setați încă odată aparatul, tot la 45 de minute;)  După ce jumările au devenit aurii, se scot cu spumiera, într-o strecurătoare, apoi se sărează și se lasă la răcit. În untura fierbinte se adaugă bucățele de cârnat de casă, afumat în prealabil și se lasă cca. 5 minute în untura fierbinte, fără niciun fel de sursă de căldură. Apoi cârnații perpeliți și untura lichidă, se transferă în recipiente rezistente la căldură, eu n-am avut clasica garniță :D, dar până la iarnă promit să achiziționez una ;)  și se lasă la rece, pentru a se închega untura. Dacă aveți piviniță e ideal, eu am depozitat o perioadă pe balconșaul de la geam, dar când s-a mai încălzit, am transferat recipientul cu minunății în frigider. După ce ați consumat cârnații, puteți folosi câte o lingură de untură, la feluri principale din carne de porc sau chiar la ciorbe. Vă asigur, că sigur o să vă aduceți aminte de mâncarea bunicilor, când veți găti cu această untură. Sper ca la iarnă să căutați rețeta aceasta delicioasă. 

TIPS-URI

1

atenție cârnații trebuie să fie un pic afumați;

2

deja am decretat, vom repeta rețeta de fiecare dată când va fi posibil;) Chiar voi încerca și cu carne prăjită ;) Un mod de conservare natural ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cârnați la garniță ( conservați în untură)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

20.02.2015, 21:49

mihaelar63 1

21.02.2015, 14:59

Pe mine ma puteti lasa sa mor de foame . Doar carnati sa-mi dati

Panacris 1

21.02.2015, 15:12

Mihaela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati picanti