Caras cu lamaie si usturoi, la cuptor

de Bucataras Medi in Peste, 24 Iun 2012 | 14482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 caras(eu am avut unul de circa 1 kg)
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • sucul de la o jumatate de lamaie(eu am avut o lamaie mai mica)
  • 1 lingurita cu boia...
  • .......dupa preferinta .....dulce sau iute
  • 1 lingurita rozmarin
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras cu lamaie si usturoi, la cuptor:

Pestele se curata,se spala si se lasa la scurs.
Usturoiul se curata ,apoi se zdrobeste .Facem un amestesc din usturoiul zdrobit ,uleiul de masline,sucul de lamaie,boia,rozmarin ,sare si piper.Cu acest amestec ungem  pestele atat pe interior cat si pe exterior.
Asezam pestele pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu ap si dam la cuptor.Daca mai ramane din amestecul de mai sus atunci din cand in cand mai ungem pestele cu acesta.Cand pestele este bine rumenit pe o parte il intoarcem si pe cealalta parte .Cand pestele este bine facut pe ambele parti se scoate pe un platou.Se serveste cald alaturi de o garnitura,o salata................eu am servit alaturi de o salata de fasole pastai cu usturoi si marar verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras cu lamaie si usturoi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

ieri la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]