Caramela din banane

de anisoara in Dulciuri, 24 Sep 2010 | 8510 vizualizari

 

se prepara usor,repede si fara multa bataie de cap.

 

INGREDIENTE

  • 2 banane
  • 2 linguri de dulceata de piersic sau caise
  • 3 linguri de zahar
  • 50 gr de unt
  • un pic de esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramela din banane:

In tigaie se adauga untul si zaharul si se pune la un foc mijlociu. Continutul se amesteca intruna cu o lingura de lemn pana se topeste zaharul. Se adauga dulceata si bananele faramitate cu o furculita . Se fierbe timp de 4 minute , mereu amestecand in tigaie pana bananele se omogenizeaza cu toate ingredientele.Caramela se scoate de pe foc , se toarna intr-un bol mai adanc si se mixeaza bine. Se adauga un pic de esenta de vanilie si se lasa la racit.

Aceasta caramela am preparat-o pentru un tort de clatite cu mere la cuptor , receta care va urma .

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramela din banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

housy 1

18.04.2011, 14:21

ce farfurie frumoasa ai!!! si reteta e brava!!

adry88 1

23.05.2011, 11:13

foarte bun

VERONICA2607 1

23.02.2012, 21:26

reteta superba si farfuria ma innebuneste...vreau si eu si una si alta!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]