Căpșuni făcute dulceață/gem - Panacris

de Panacris in Dulceata / Gem, 13 Iun 2013 | 11473 vizualizari

 

S-au tot postat reţete de dulceaţă cu căpşuni, aşa că m+am gândit să vă ofer şi varianta mea clasică!

 

INGREDIENTE

  • căpşuni proaspete 3000 g,
  • zahăr tos 1500 g,
  • sare de lămâie 1 pliculeţ.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Căpșuni făcute dulceață/gem - Panacris:

Căpşunile se spală sub jet de apă rece, aopi se curăţă de codiţe, se aşează într-un vas încăpător, se răstoarnă toată cantitatea de zahăr şi sarea de lămâie, se scutură, uşor vasul până se înglobează zahărul în vasul cu căpşuni, apoi se lasă la odihnă la rece, până a doua.

A doua zi, se transferă compoziţia într-un vas cu fund dublu/tripul, se dă la foc mare, deasupra unei table, nu direct  pe foc, cca 10 minute până se ridică spuma, se spumeya, apoi se reduce focul la minim şi se lasă la fiert, până când obţineţi consistenţa dorită, Puneţi dulceaţa în borcane sterilizate, etanşaţi şi lăsaţi la dunst cald, cu fundul în sus, până a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Căpșuni făcute dulceață/gem - Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni