Cannelloni cu spanac, ricotta, suc de rosii si sos Bechamel

de Gherca Daniela in Cannelloni, 24 Apr 2016 | 5594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 15 cannelloni
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 250g ricotta
  • 500g spanac proaspat
  • 500ml rosii decojite in bulion
  • 100ml apa
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • oregano
  • mozzarella

Sos Bechamel:

  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 250ml lapte
  • sare
  • piper
  • nuscoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu spanac, ricotta, suc de rosii si sos Bechamel:

        Spanacul il spalam bine si il punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, adica il oparim cateva minute.
       Ceapa si usturoiul le calim in ulei cateva minute, peste acestea adaugam spanacul scurs de apa si mai lasam la calit cam 10 minute amestecand din cand in cand.
        Intr-un bol punem compozitia din tigaie, ricotta, condimentam cu sare, piper si nucsoara, iar cu aceasta compozitie umplem cannelloni, mie mi-au iesit 15.
       Rosiile le blendam, iese o pasta mai groasa, punem si apa pentru a dilua putin pasta de rosii.

   Sosul Bechamel:
       Intr-un ibric punem pe foc untul, faina si laptele si amestecam pana se ingroasa, potrivim de sare, piper si nucsoara.

       Intr-o tava punem jumatate din compozitia de sos Bechamel, jumatate din sosul de rosii, asezam cannelloni umpluti, peste punem restul de sos Bechamel, restul de suc de rosii, presaram oregano si dam tava la cuptor pentru cca. 20 minute, dupa care scoatem tava, presaram mozzarella si dam din nou la cuptor pana se gratineaza frumos deasupra cam inca 10 minute. Eu am lasa-o putin mai mult :D
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu spanac, ricotta, suc de rosii si sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni