Cannelloni cu carne

de Patricia Iordache in Cannelloni, 27 Feb 2013 | 8634 vizualizari

 

Acest preparat este preferatul sotului.

 

INGREDIENTE

  • - 400 gr carne tocata amestec (vita si porc);
  • - 1 ou;
  • - 1 ceapa mare;
  • - 1/2 legatura patrunjel;
  • - 2-3 linguri de suc de rosii (bulion);
  • - 400 ml apa
  • - 5-6 catei de usturi pisati;
  • - 200 gr cascaval;
  • - sare, piper, cimbru uscat (dupa gust);
  • - 8 cannelloni (tubulete);
  • - ulei de masline;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne:

Se toaca ceapa si se pune impreuna cu carnea, la calit, intr-o tigaie cu putin ulei, amestecand incontinuu aproximativ 15 minute. Se sareaza, pipereaza dupa gust.

Separat, se pune intr-o craticioara, sucul de rosii, cimbrul, apa, putina sare, 3 catei de usturoi pisati si se da intr-un clocot.  

La amestecul de carne racit se adauga oul batut bine, patrunjelul tocat si restul de 2-3 catei de usturoi pisati si se omogenizeaza.  

Se unge o tava de yena (28 X 9 cm) cu unt (ulei de masline), se umplu cele 8 tubulete cu amestecul de carne si se aseaza in tava unul langa altul, lasand putin spatiu intre ele. Peste ele se toarna sosul de rosii avand grija ca lichidul sa acopere complet tubuletele. Daca nu este suficient lichid mai putem adauga putina apa. Deasupra radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mari.  

Se baga tava la cuptorul incins, la 200 grade, timp de 25-30 minute pana capata o culoare frumoasa si suntem siguri ca s-au fiert cannelloni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni alla napoletana