Cabanuta

de Lavinia in Prajituri, 22 Noi 2012 | 13660 vizualizari

 

O prajitura a copilariei foarte gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • Pentru betisoare:
  • 80 g unt
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 lingura cacao
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • faina cat cuprinde
  • 3 linguri zahar
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 5 vanilii
  • 150 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1 pachet unt
  • 3 linguri faina
  • 700 ml lapte
  • Pentru cabanuta:
  • 3 foi de napolitana
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 70 ml frisca
  • 1 cubulet unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cabanuta:

Pentru betisoare se mixeaza untul spuma cu zaharul, se adauga oul, laptele, amoniacul si 2 linguri de faina. Se lasa sa se odihneasca timp de 20 de minute. Se incorporeaza faina cat cuprinde pentru un aluat usor de modelat si se formeaza 12 betisoare lungi cat tava .

Pentru crema se pune laptele la fiert. Intre timp se mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga praful de budinca, faina, sucul de la o lamaie si coaja de lamaie. Se toarna laptele fierbinte in fir subtire si se pune din nou pe foc amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se mixeaza untul spuma cu vanilia si se adauga treptat din budinca complet racita.

Asamblare: se taie foaia de napolitana in 2. O parte se  unge cu crema, se pune un rand de 3 betisoare, iar crema, un rand de 2 betisoare, crema si un rand de 1 betisor. Din napolitana se mai taie alte 2 fasii, se pun pe lateralele cabanutei si se strang cu mana sa se lipeasca de crema.

Eu am facut 2 cabanute mai mari dar le puteti face si mai micute.

Se topeste ciocolata cu frisca si untul si se imbraca lateralele cabanutei cu glazura.

O lasati pana a 2 a zi si e gata de savurat.

TIPS-URI

1

Cu cat sta mai mult cu atat este mai gustoasa si se taie mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cabanuta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (35)

iry-gabriela 1

13.08.2013, 17:35

buna cabanuta!

GJ203702390 1

13.08.2013, 18:54

e super buna prajitura eu am reteta cu foi coapte pe dosul tavi dar se face si cu foi de napolitana

Lavinia 1

13.08.2013, 21:08

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de vis