Burek

de marcelas in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2010 | 11138 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 100g unt
  • putina sare
  • apa calduta
  • 500-600g branza dulce
  • 250g branza telemea
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • unt si ulei pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burek:

Facem un aluat din faina, unt topit, sare si apa calduta, cat cuprinde. Rezulta un aluat mai tare, dar suficient de moale, ca sa il putem intinde cu sucitorul si sa obtinem o foaie subtire, aproape la fel de subtire ca si foaia de taietei.
Dupa ce am facut aluatul, il impartim in patru parti aproximativ egale.
Intindem bine si cat mai subtire o bucata de aluat. O ungem cu unt topit si cald.
Intindem umplutura de branza intr-o parte a foii, pe verticala si incepem sa rulam. Camd am terminat de rulat, invartim rulada intr-o spirala, pe care o ungem bine cu unt sau ulei si o asezam pe o tava (pe care am pus o folie de silicon sau hartie de pergament).
Umplutura de branza:
Framantam bine branza telemea, pe care o amestecam cu branza dulce, smantana si cele 3 galbenusuri.
Obtinem patru placinte, pe care le ungem din belsug cu ulei si le dam la cuptor la 375F, pana sunt coapte si rumenite bine. Dupa ce le scoatem din cuptor, le ungem din nou cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]