Burek

de marcelas in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2010 | 10296 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 100g unt
  • putina sare
  • apa calduta
  • 500-600g branza dulce
  • 250g branza telemea
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • unt si ulei pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burek:

Facem un aluat din faina, unt topit, sare si apa calduta, cat cuprinde. Rezulta un aluat mai tare, dar suficient de moale, ca sa il putem intinde cu sucitorul si sa obtinem o foaie subtire, aproape la fel de subtire ca si foaia de taietei.
Dupa ce am facut aluatul, il impartim in patru parti aproximativ egale.
Intindem bine si cat mai subtire o bucata de aluat. O ungem cu unt topit si cald.
Intindem umplutura de branza intr-o parte a foii, pe verticala si incepem sa rulam. Camd am terminat de rulat, invartim rulada intr-o spirala, pe care o ungem bine cu unt sau ulei si o asezam pe o tava (pe care am pus o folie de silicon sau hartie de pergament).
Umplutura de branza:
Framantam bine branza telemea, pe care o amestecam cu branza dulce, smantana si cele 3 galbenusuri.
Obtinem patru placinte, pe care le ungem din belsug cu ulei si le dam la cuptor la 375F, pana sunt coapte si rumenite bine. Dupa ce le scoatem din cuptor, le ungem din nou cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza cu aluat de casa