Bulz de mamaliga

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2013 | 16537 vizualizari

 

Achizitionasem niste branza de burduf cand am fost la Festivalul Cascavelei. Un burduf mai micut pe care l-am tinut la congelator,azi i-a venit randul sa-i fac de petrecanie...

 

INGREDIENTE

  • Mamaliga
  • 1 l apa
  • 10 g sare
  • 300 g malai
  • Umplutura
  • 320 g branza de burduf
  • smantana optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz de mamaliga:

Pregatim mamaliga in felul urmator.Punem apa cu sarea la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga malaiul in ploiaie si se amesteca cu telul sa nu se faca  cocoloase.Se lasa la fiert cca 15 min,apoi se rastoarna pe un platou.Se imparte in patru si se formeaza bulzul de mamaliga.Intindem mamaliga in mijloc punem cca 80 g branza de burduf si apoi formam o mingiuta pe care o punem in folie de aluminiu si se da la cuptor cca 30 min la foc moderat.De obicei bulzul se face pe jar,dar ciuciu jar la bloc....data viitoare il prestez la gratar cu jar...Se poate servi cu smantana ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

04.11.2013, 07:58

Lia_ 1

04.11.2013, 18:56

ai tai mai apuca sa vorbeasca ceva la masa?

Constelatialeu 1

04.11.2013, 19:10

Lia,vorbesc eu pentru tot neamul...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]