Budinca de paine cu stafide

de mirela0911 in Prajituri, 12 Oct 2014 | 6247 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g miez de paine
  • 600 ml lapte
  • 100 g stafide
  • zahar dupa gust
  • 150g branza de vaci
  • 200g smantana
  • 5 lg zahar
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de portocale
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paine cu stafide:

Se rupe miezul de paine in bucatele. Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul dupa gust si se lasa sa se incalzeasca putin si sa se topeasca zaharul. Se ia de pe foc si se pun stafidele. Se lasa la racit.

Intre timp se amesteca branza cu smantana si cele doua oua, zaharul si condimentele. Se omogenizeaza bine. 

Laptele racit se toarna peste paine si se amesteca usor. Se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra se pune amestecul de branza cu smantana. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii. Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paine cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

12.10.2014, 15:49

buna, buna

Bya Ralu 1

12.10.2014, 17:14

interesant

Rocsi 1

12.10.2014, 18:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu jeleu de portocale si crema de vanilie