Budinca de gris cu mere

de ReteteleBunicii ro in Dulciuri, 3 Dec 2009 | 17896 vizualizari

 

Luni am vrut ceva bun, deci am cautat cu Mada ceva ce n-am mai mancat sau preparat pana acum.

Si asa am dat de blogul lui Violette unde am gasit budinca de gris cu mere -> adellaida.blogspot.com/2009/01/budinca-de-gris-cu-mere.html . Multumim pentru reteta! Este delicioasa budinca!

 

INGREDIENTE

  • 150 g gris
  • 2 oua
  • 1 budinca Dr. Oetker
  • 100-200 gr zahar (in functie de cat de dulce va place)
  • 1 litru lapte
  • 2-4 mere
  • 1 zahar vanilinat
  • nucsoara sau coaja rasa de la o portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu mere:

Se pun 500 ml de lapte la fiert impreuna cu zaharul vanilinat si coaja de portocala/nucsoara. Cand incepe sa fiarba se lasa la foc mic si se pune grisul in ploaie. Se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase, dar nu prea tare. Se lasa la rece aproximativ 10 min.

Budinca Dr. Oetker se prepara conform instructiunilor de pe pachet: continutul pachetului se amesteca cu 500 ml de lapte. Se adauga 2 galbenusuri, iar compozitia obtinuta se amesteca cu grisul. Albusurile se bat spuma impreuna cu 100 gr zahar (daca se doreste a fi foarte dulce). Apoi se adauga peste gris, deci iese in final un “terci” un pic de tot mai moale :) )

In oala se pun 100 gr zahar la topit. Dupa ce zaharul s-a topit, se lasa putin la racit, se aseaza felii de mere, iar peste ele se toarna “terciul” obtinut anterior. Se lasa la cuptor la foc mic pentru 45-50 de minute.

Budinca astfel obtinuta se scoate DUPA ce s-a racit complet (pentru a se intari un pic), intorcand oala cu susul in jos. Se poate orna cu frisca ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]