Budinca de cartofi

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2010 | 19650 vizualizari

 

Sau cartofi frantuzesti....

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 2 oua fierte tari
  • 4 oua crude
  • 200 g telemea de oi rasa
  • 200 g smantana
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • ulei pentru uns tava
  • 1 lingura cu faina pentru tapetat tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi:

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata se racesc ,se curata si se taie rondele.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pun.....un strat de cartofi,se presara branza, se pun feliile de la un ou si smantana si cate putin din amestecul de oua batute si amestecate cu pasta de tomate. Trebuie sa rezulte trei straturi de cartofi si doua de umplutura.

Deasupra se toarna  restul de oua batute bine si amestecate cu pasta de tomate , pentru ca astfel o sa aiba o crusta frumos colorata si apetisanta. Se coace la foc potrivit.

TIPS-URI

1

Se poate servi budinca cu branza rasa deasupra sau cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

madi_marin 1

22.01.2010, 17:22

ai dreptate, hartia de copt e sfanta, dar am ramas fara provizii. sunt de acord ca e mult mai sanatos asa....

nadina73 1

20.08.2010, 00:25

5f

ralu_ca 1

17.02.2014, 08:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi