Budincă de cacao cu zmeură și migdale

de Panacris in Dulciuri, 11 Apr 2013 | 2692 vizualizari

 

Un dulce super rapid, super gustos, dar în variantă de post!

 

INGREDIENTE

  • băutură de soai Joya 1 litru,
  • praf de budincă cu aromă de cacao 2 plicuri,
  • zahăr tos 6 linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • zmeură cca. 300 g,
  • gelatină roșie 1 plic,
  • zahăr tos 4 linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • migdale pentru ornat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de cacao cu zmeură și migdale:

800 ml de lapte soia Joya,se pun la fiert, într-un vas special cu fundul dublu sau de fiert lapte. 200 ml de lapte soia se amestecă cu praful de budincă, zahărul tos, zahărul vanilinat, până se omogenizează, apoi se toarnă în laptele fierbinte și se amestecă continuu, până se înglobează, lăsându-se la fiert la foc mic, cca. 10 minute până ce se îngroașă budinca.

 Între timp zmeura se pune la fiert cu 4 linguri de zahăr tos, 1 plic de zahăr vanilinat, cca. 1 cană de apă și un plic de gelatină roșie. Se lasă să fiarbă cca. 1 minute după ce a dat în clocot. Apoi se dă deoparte la răcit. Budinca se pune în forme umezite cu puțină apă rece, se toarnă jeleul de zmeură și se presară migdale.

Se dă la rece cca. 1 oră, apoi se servește ca atare sau cu adaos de frișcă vegetală. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de cacao cu zmeură și migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars cu lapte de soia Joya