Reteta am vazut-o la _Alina_ si mi-a placut tare mult, asa ca m-am gandit sa o incerc, dar sub forma de briose.
Punem laptele intr-o oala pe foc mic, iar cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam la fiert conform timpului specificat pe pachet.
Separam albusul de galbenus. Mixam albusul spuma cu un praf de sare, apoi turnam treptat 40 g zahar. Mixam galbenusul cu restul de zahar pana cand isi tripleaza volumul.
Peste pastele fierte, adaugam galbenusul, apoi spuma de albus si amestecam usor.
Punem hartiutele de briose in tava speciala, si le umplem cu compozitia obtinuta.
Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 20 de minute, la foc mic-mediu.
Pregatim bezeaua:
Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul pudra si mixam pana cand spuma este lucioasa.
Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua intr-un pos si ornam fiecare budinca.
Dam tava la cuptor la foc mic pentru 5 minute, apoi intredeschidem usa cuptorului si mai lasam pentru inca 20 de minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam budincile sa se raceasca, apoi le servim.