Briose ''inecate-n ''glazura

de Constelatialeu in Prajituri, 19 Dec 2014 | 4509 vizualizari

 

Chiar nu stiam ce denumire sa le pun,deoarece am vrut sa fac niste ciupercute in forma din aia de pe vremea bunicii,ceva n-a functionat si doar nu eram sa arunc bunatate de compozitie..asa ca din ciupercute le-am transformat,adica le-am copt in diverse forme de silicon,le-am facut baie in glazura si le-am tras niste crema de ciocolata deasupra si ornamente colorate....cam asta-i povestea,nimic nu se pierde totul se recicleaza si transforma....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • 2 cani zahar
  • 3 sferturi cana cu ulei
  • 4 cani de faina
  • 1 plic amoniac
  • Glazura
  • 225 g rama butter
  • 200 ml lapte
  • 225 g zahar
  • 50 g cacao
  • Crema de ciocolata
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca hulala
  • Decor
  • bombonele colorate
Portii: 80
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose ''inecate-n ''glazura:

Aluat : Ouale cu zaharul le mixam bine ,adaugam uleiul ca la maioneza,apoi laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie.La final adaugam faina,obtinem un aluat mai moale,il punem in forme cu lingurita.Am folosit diverse forme de briose.Am uns formele,am pus cu lingurita aluat,umplem doar pe jumatate formele,pentru ca ele cresc.Dam formele la cuptorul preincalzit,sunt gata cand incep sa se rumeneasca si se desprind dupa margini.

Glazura :Amestecam zaharul,cacaoa,laptele si le punem la fiert,cand incepe sa se ingroase,tragem de pe foc si adaugam margarina,amestecam pana se topeste margarina.

Crema de ciocolata : Ciocolata maruntita impreuna cu frisca lichida pe foc pana se topeste,avem grija sa nu lasam sa dea in fiert.Lasam la racit.

Trecem briosele prin glazura inca calduta,nu le tinem mult ca sa nu se sfarame,doar cat sa-si traga glazura si-n interior.Deasupra punem crema de ciocolata si presaram decor colorat.

Cam asta-i treaba....

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose ''inecate-n ''glazura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chocolate Cupcakes with Banana Cream