Briose cu visine si spuma de lamaie

de Rocsi in Dulciuri, 10 Apr 2010 | 6220 vizualizari

 

Daca tot am primit forme de briose am zis sa le si testez...reteta de briose o am de pe internet ,iar reteta de spuma de lamaie dintr-o revista.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 ml ulei
  • 300 ml iaurt
  • 200 gr zahar
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 400 gr faina
  • 1 praf copt
  • 1 esenta vanilie
  • visine
  • spuma de lamaie
  • cateva patratele de ciocolata cu cafea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine si spuma de lamaie:

Ouale se bat spuma cu zaharul.

peste ouale spuma se pune iaurtul si uleiul treptat.

praful de copt se stinge cu putin otet sau suc de lamaie si se pune peste.

apoi se adauga faina,sucul si coaja de lamaie,esenta de vanilie.toate se amesteca bine iar la urma se pun visinele si se mai mixeaza maxim 2 min.

formele se ung cu putina margarina si se umplu pe 3/4 cu compozitia de briose.

tavile se dau in cuptorul incins pana sunt gata(le verificam cu scobitoarea).

cand sunt gata,le scoatem din cuprot si le lasam sa se racoreasca.

ciocolata o topim pe baie de aburi cu un strop de ulei.

peste briosele racite,se pune putina spuma de lamaie,iar cu lingurita se pune ciocolata topita.

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine si spuma de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionix 1

11.04.2010, 09:20

bravo! sa-mi faci si mie la vara

Rocsi 1

11.04.2010, 11:04

multumesc pentru aprecieri

ionela2682 1

11.04.2010, 12:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata cu bezea elvetiana