Briose cu nuca de cocos (fara gluten, oua, lactate)

de Maria24 in Prajituri, 27 Noi 2014 | 7992 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 65 g faina de orez
  • 65 g faina de cocos (eu am macinat putin fulgii de cocos)
  • 65 g faina de migdale (sau alte nuci; eu am pus caju macinat)
  • 50 g fulgi de cocos
  • 110 g zahar
  • 350 ml lapte vegetal (soia, migdale etc.)
  • 40 ml ulei (puteti pune si mai putin)
  • 1,5 lgte praf de copt
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie (eu am pus si putina esenta de migdale)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca de cocos (fara gluten, oua, lactate):

In cazul in care nu aveti faina de migdale si de cocos, se maruntesc migdalele (sau alte nuci) si fulgii de cocos in robotul de bucatarie. Se amesteca ingredientele uscate. Laptele se amesteca cu uleiul si esentele si se adauga totul peste ingredientele uscate. Se amesteca bine cu telul. Compozitia este mai moale, daca e prea lichida, atunci mai adaugati faina de orez si de migdale. Se pune aluatul in forme de briose si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pana devin aurii (se face testul cu scobitoarea). Mie mi s-au ars putin dedesubt pentru ca am un cuptor mai dificil. Aceste briose au o textura mai umeda, sa nu va speriati ca nu sunt coapte, in schimb, sunt foarte bune la gust.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca de cocos (fara gluten, oua, lactate)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]