Briose cu cafea,mascarpone si pireu de castane

de ela in Prajituri, 9 Feb 2012 | 6362 vizualizari

 

briosele astea i le dau Claudiei....sunt moi,pufoase si energizante...dau si cafea :))

 

INGREDIENTE

  • 50 gr cappuccino praf
  • 1 lingura cafea naturala macinata
  • 2 oua
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • 1 lingura cacaoa
  • 50 ml ulei masline
  • 150 gr crema mascarpone
  • DECOR:
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 gr mascarpone
  • 5 linguri pireu de castane
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite cacaoa nesquik
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cafea,mascarpone si pireu de castane:

Fierbem apa si o turnam peste cafea si cappuccino si lasam sa se raceasca.

Batem ouale spuma cu zaharul apoi adaugam 150gr mascarpone si omogenizam.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o incorporam in compozitia de mai sus,apoi adaugam uleiul si omogenizam totul foarte bine.Punem aluatul in hartie si tava de briose si dam la cuptor 20-25minute,pana este copt frumos.Scoatem si lasam sa se raceasca.

Mixam frisca cu zaharul vanilat,adaugam apoi crema mascarpone si pireul de castane si omogenizam bine.Punem crema intr-un pos si ornam briosele la care le taiem capacele deasupra.

Restul de compozitie care ne ramane o amestecam cu nesquik-ul si facem mot la briose.

.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cafea,mascarpone si pireu de castane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata si ananas