Bors de peste

de ianculubita in Peste, 4 Iun 2011 | 5805 vizualizari

 

Daca am copilarit si am trait (pana m-am casatorit) intr-o comunitate de pescari,sa nu credeti ca va dau reteta borsului pescaresc;acest bors doar adevaratii pescari stiu sa-l faca(si eu dar pastrez reteta);eu nu cred in pescarii,gen sotul meu care sta toata ziua pe malul Dunarii si prinde 2broaste si 3 raci;

 

INGREDIENTE

  • cap de somn
  • coada de crap
  • 1ardei gras
  • 1morcov
  • 1ceapa
  • 2 cartofi
  • 1ardei iute
  • 1dovlecel
  • 1cutie de rosii Cirio
  • 3 linguri ulei
  • 1l bors
  • 2 leg.de telina
  • 2 leg.de leustean
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste:

Pestele,portionat,spalat,dat cu un praf de sare il pun la frigider;

in oala cu ulei pun ceapa,ardeii,taiati marunt,morcovul si dovlecelul dati prin razatoare sa se caleasca;

adaug cutia de rosii,o jumatate de lingurita de zahar si amestec pana scade apa din legume;

adaug 1l de apa iar cand incepe sa clocoteasca adaug cartofii taiati in sferturi sau mai mici;

dupa ce si cartofii sunt aproape fierti,adaug borsul fiert in alt vas,telina taiata marunt si orezul;

las sa clocoteasca,mai adaug condimente daca e cazul apoi pun pestele;

cand acesta se ridica la suprafata,semn ca este fiert,adaug leusteanul taiat marunt si 2oua bine batute(optional)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor cu legume