Borş de dovlecei cu ştevie

de madi_marin in Ciorbe, 29 Mar 2014 | 4487 vizualizari

 

O dată cu venirea primăverii şi apariţia primelor verdeţuri, simţim nevoia sa mâncăm mai uşor. Printre preferinţe se află ştevia acrişoară, pe care am combinat-o de data asta cu dovlecei într-o ciorbiţă delicioasă. Bineînţeles că nu putea lipsi leuşteanul proaspăt!

 

INGREDIENTE

  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 morcov
  • 3 dovlecei
  • 1 legătură de ştevie
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei kapia
  • 500 ml borş
  • paste
  • 1 legătură de leuştean
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş de dovlecei cu ştevie:

Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul,ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă pentru 15 minute.

Se adaugă dovleceii tăiaţi cuburi, ştevia tocată, pastele şi apă cât să depăşească legumele. Când dovleceii sunt aproape fierţi, se adaugă borşul clocotit şi din oul bătut se fac zdrenţe. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.

Când totul este fiert, se opreşte focul şi se adaugă leuşteanul tocat.

Se poate servi şi caldă şi rece.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş de dovlecei cu ştevie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu tarhon