Bomboane "Suspans cu cirese"

de Anamaria7 in Dulciuri, 24 Iun 2011 | 7301 vizualizari

 

Aceste minunatii sunt genul de bunatate care te tine in suspans :D care se transforma in timp si iti bucura inima de bucataras ;) Cititi mai multe despre surpriza la Tipsuri! Am mai adaugat niste poze cu o metoda mai usoara de a forma bomboanele a.i. sa nu se topeasca untul atat de tare de la manevratul cu mainile, folosind o bucatica patrata de celofan.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr ciocolata amaruie
  • ulei de floarea soarelui (optional)
  • 250 gr zahar pudra
  • 3 lg mari cu unt moale
  • 2 lgt esenta de migdale
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • cirese bine coapte
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane "Suspans cu cirese":

Mixam untul cu zaharul pudra si cel vanilinat. S-ar putea sa se ingroase foarte tare si sa trebuiasca framantata cu mana compozitia. O punem la frigider daca e prea moale, timp in care spalam ciresele si le scoatem samburii. Apoi luam cate putina compozitie si invelim fiecare cireasa in ea, acoperind bine tot fructul, altfel siropul se va scurge. Tinem bombonelele la frigider sa se intareasca, ideal ar fi sa stea macar 12 ore.

Topim ciocolata la foc mic, iar daca e prea groasa ca sa invelim bomboanele in ea, adaugam putin ulei de floarea soarelui. Nu trebuie sa ajunga lichida ca glazura pentur prajituri deoarece stratul pe bomboana trebuie sa fie cat de cat grosut. Dupa ce o luam de pe foc, adaugam esenta de migdale si omogenizam.

Scoatem bobo din frigider si le dam drumul in ciocolata, le acoperim bine ajutandu-ne de o lingura si le mutam pe un celofan curat. Se tin la rece, dar nu la frigider, ar putea "transpira" cand le scoateti :)).

TIPS-URI

1

Aceste bombonele se pastreaza luni intregi, daca sunt puse la loc rece si ferit.

2

SUSPANSUL creste pe masura ce trece timpul: ideea este ca, in decurs de cateva zile pana la cateva saptamani, interiorul bomboanelor se lichefiaza, cu tot cu cireasa formandu-se un sirop rosu. Asa ca, nu va grabiti (ca mine :P), sa le papati din primele zile, asteptati si incercati cate una pana cand dati de surpriza! :D Si ca asta sa se petreaca destul de repede, nu le tineti la frigider, doar la loc rrece! (daca e posibil pe vremea asta :P) Eu mi-am pastrat cateva, astept cu nerabdare sa treaca macar o saptamana :) Am observat chiar dinainte a doua zi, inainte sa le acopar cu ciocolata, ca una dintre ele, careia ii lasasem un punct mic de cireasa neacoperit, incepuse sa lase siroooop :D:D:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane "Suspans cu cirese"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Sim0na 1

22.08.2012, 14:52

Super arata! Am furat reteta!!!

Valclaudia 1

29.08.2012, 20:46

wow.....

andreea_angelo 1

15.11.2012, 18:28

ce bunatate foarte bune,bravo!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert bilute Zserbo