Biscuiti "Petit Beurre"

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 31 Mai 2011 | 6972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 160 gr unt
  • 100 gr zahar
  • un galbenus de ou
  • o lingurita praf de copt
  • un plic de zahar vanilat
  • un strop de sare
  • 8-10 linguri de smantata dulce lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti "Petit Beurre":

Amesteci faina, praful de copt,  zaharul vanilat si zaharul. Adaugi untul rece si faramitezi rapid cu buricele degetelor. Pui galbenusul si smantana dulce atat cat se cere si framanti rapid (aceleasi "reguli" care se aplica aluatului de tarta; eviti caldura pentru ca aluatul sa fie fraged) , pana devine un aluat omogen pe care-l infasori apoi in folie alimentara si il lasi la frigider macar 2 ore (cu cat mai mult cu atat mai bine).

Pui din belsug faina pe blatul de lucru, scoti aluatul de la frigider si intinzi o foaie de aprox. 1 cm grosime. Tai forme dupa plac (cu forme speciale, cu gura unui pahar, cu taietorul de pizza, etc) si le asezi usor distantat in tava tapetata cu hartie de copt. Le pui in cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 15 min. Pofta buna!

Nota: reteta inspirata de Laura Laurentiu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti "Petit Beurre"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Surcele cu nuca